FERMINI

Trendovi, trenerke i moda 2021. godine

Podeli:

Prethodna godina donela je korenite promene u našim svakodnevnim navikama, načinu života, te nikako nije mogla zaobići ni modu.

Više vremena smo provodili u udobnosti svojih domova, što se odrazilo i na nove modne trendove i izbor garderobe u 2021. godini!

Trenerke, hoodie duksevi, udoban i visokokvalitetan pamuk se verovatno nikada do sada nisu nosili u ovoj meri! Bez obzira na to da li nam se ovakav comeback sportskog stila i komforne mode dopada ili ne, činjenica je da je ovaj trend tu i da sigurno ne namerava da ode!

Trenerka, duks sa kapuljačom i njihova modna priča

Starije generacije se sigurno sećaju filma Rocky i njegovog planetarnog uspeha. Međutim, da li znate koliki uticaj je ovaj bokserski film zapravo ostavio i na mušku modu?

Ko bi rekao da će se nakon jednog filma iz 1976. siva muška trenerka i dukserica sa kapuljačom naći u gotovo svakom ormaru?

Do tad su trenerke i duksevi uglavnom bili rezervisani za sport, ali Rocky Balboa je taj koji je običnoj dukserici sa kapuljačom dao svetsku popularnost!

Neobrazovani, ali dobrodušni italijansko-američki bokser amater puca na svetsko prvenstvo u teškoj kategoriji. Film je dobio tri Oskara i često se smatra najvećim sportskim dramskim filmom svih vremena. 

Pored ovakve priče, svaki mladi sportista ili muškarac koji je mogao da se poistoveti sa sličnim nedaćama, želeo je da se obuče poput svog idola.

Rocky je možda započeo priču, ali slavu sive dukserice su momentalno primetili i primenili i ostali. Nakon toga se pojavljuje u popularnim scenama trčanja u drugim filmovima, uključujući klasični triler Marathon Man, kao i u TV serijama poput političke drame House of Cards.

Sedamdesetih su duksevi sa kapuljačom zauvek ušli u modu i na univerzitetima.

Hip-hop kultura koja se tada razvijala u Njujorku još je jedna stvar u nizu koja je pogurala ovaj modni trend.

Dok su ostali bili skeptični, američka dizajnerka Norma Kamali bila je među prvim dizajnerima koji su prigrlili ovu novu odeću. Dizajneri su nakon toga dukserici sa kapuljačom dodelili i mesto na modnoj pisti.

I dan danas, čak 45 godina kasnije, trenerku ćete videti svuda oko sebe čim vreme otopli. Samo što smo sada odlučili da izađemo iz zone komfora i ovaj udoban odevni predmet nosimo u raznim bojama!

Ni devojke nisu ostale imune, te se sve više traže ženske trenerke, kao i ženski duksevi sa kapuljačom, duksevi bez kapuljače

Bilo kako bilo, ove sezone sa trenerkom ne možete da pogrešite. Iskoristite ovaj trend u svoju korist!

Kako najbolje iskorstiti modni trend dukserica i trenerki?

Ovde pre svega treba da se zapitate koliko daleko ste spremni da idete u eksperimentisanju sa modnim trendovima!

Ako volite da pomerate granice i jukstapozicija vas ne plaši, možda će vas trenerka u kombinaciji sa mokasinama oduševiti.

Nešto hladnije dane će sasvim sigurno obeležiti kompleti trenerki u jednoj boji sa mantilima. Ovo možete nositi čak i ako niste skloni eksperimentisanju i hrabrijim odevnim kombinacijama, ali želite uneti nešto novo u svoj stil!

Za one koji vole udobno i ležerno, bez preterano rizičnih odevnih kombinacija, sportska elegancija će uvek biti u trendu.

S druge strane, klasika poput duksa bez kapuljače u jarkoj boji, kombinovanog sa farmerkama i upečatljivim nakitom je nešto sa čim ćete uvek ostati zapaženi, bez mnogo rizika i novina.

Moderne pamučne trenerke preuzele su i 2021. godinu

Ovde, jednostavno, moramo da se složimo – udobnijeg trenda sigurno neće biti u skorije vreme!

Široke trenerke je danas u redu nositi čitav dan – uz patike, poluduboke cipele, dukseve ili džempere za one hrabrije i sigurnije u svoj stil. Kombinujte ih uz kape i kožne jakne kad je hladnije ili kačkete kad je toplije!

Fermini je u skladu sa aktuelnim trendovima u modnom svetu uneo promene i u svoje kolekcije. Tako se ove sezone kod nas nalaze:

Bez obzira na to da li volite neutralne boje i klasiku, preferirate udobne pamučne majice u raznim bojama ili nešto treće, na našem online shop-u ćete zagarantovano pronaći nešto po vašem ukusu i biti u trendu ove sezone!

Pročitajte još:

Trendovi, trenerke i moda 2021. godine

Prethodna godina donela je korenite promene u našim svakodnevnim navikama, načinu života, te nikako nije mogla zaobići ni modu. Više vremena smo provodili u udobnosti