FERMINI

Politika privatnosti

Ko smo mi?
Adresa našeg veb mesta je: https://fermini.rs/

Vlasnik sajta je BELMIN KALJIĆ PR KROJAČKA RADNJA PRIJEPOLJE (https://fermini.rs/), registrovan u APR-u u Srbiji, matični broj 65624303 (u daljem tekstu „FERMINI.RS”).
Poštujući Vašu privatnost i značaj zaštite podataka o ličnosti obaveštavamo Vas o politici privatnosti u vezi sa korišćenjem veb sajta www.fermini.rs (u daljem tekstu „Veb sajt“) i Vašim pravima, a sve u skladu sa važećim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti (u daljem tekstu „ZZPL“).

Koje lične podatke skupljamo i zašto ih skupljamo:

Pristup Veb sajtu i njegovo pretraživanje je slobodno.
FERMINI.RS od Vas ne zahteva da ostavite Vaše lične podatke, osim ukoliko ne budete kupovali proizvode koji se nude na našem Veb sajtu.
Da bismo uspešno obradili Vašu narudžbinu potrebni su nam vaši lični podaci kao što su: Ime Prezime Adresa za dostavu E-mail Broj telefona. Rukovaoci, korisnici i obrađivači podataka o ličnosti su isključivo lica zaposlena u FERMINI.RS.
FERMINI.RS se obavezuje da će čuvati privatnost svih svojih kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja što kvalitetnije usluge. Takođe, vršimo prikupljanje informacija, analizu i obradu podataka o proizvodima koje naši posetioci pregledaju i kupuju, kao i o stranicama koje posećuju. Sve prikupljene podatke koristimo isključivo da bismo poboljšali kvalitet i funkcionalnost našeg web sajta i time vam omogućili jednostavnije korišćenje, kao i sigurniju kupovinu.
FERMINI.RS se zalaže za očuvanje principa privatnosti u prikupljanju, korišćenju i zaštiti korisničkih informacija.
U skladu sa ovim načelima:

  • Obezbeđuje mogućnost ažuriranja ili promene podataka.
  • Ograničava dostupnost vaših informacija.
  • Omogućava kontakt u vezi pitanja koja su vezana za zaštitu privatnosti.

FERMINI.RS veoma ceni odnos koji ima sa svojim kupcima i odgovorno je posvećn upravljanju informacijama o korisnicima. Velika pažnja je usmerena ka čuvanju ličnih informacija u skladu sa postojećim zakonima o privatnosti i u skladu sa internim standardima i praksom.

Obezbeđivanje sigurnosti za lične podatke:
Kada kupujete kod nas primenjuju se mere bezbednosti i razumne predostrožnosti kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba i neovlašćeni pristup vašim ličnim podacima koji su pod našom kontrolom. FERMINI.RS ne može da osigura ili garantuje sigurnost bilo kog podatka koji se prosleđuje putem elektronske pošte, tako da to radite na sopstvenu odgovornost. S obzirom na to da je sigurnost vaših ličnih podataka visok prioritet, preduzet je određen broj akcija kako bi omogućio pouzdan, tačan i siguran transfer podataka. Web stranica FERMINI.RS koristi tehnologiju enkripcije, kao što je Secure Sockets Layer (SSL), kako bi se zaštitili vaši lični podaci tokom transfera podataka. SSL vrši enkripciju podataka iz porudžbine, kao što su vaše ime, prezime, adresa i sl. Kako bi podigli nivo sigurnosti, prilikom kreiranja korisničkog naloga na našoj Veb stranici, potrebno je da odaberete ličnu šifru koja bi trebalo da sadrži od 6 do 30 slovnih karaktera uključujući kombinaciju i slova i brojeva. Lično ste odgovorni za očuvanje tajnovitosti vaše šifre ili podataka o korisničkom nalog Nikada i ni na koji način nećemo zloupotrebiti vaše privatne informacije. Nećemo predati vaše podatke za kontakt trećim licima, sem ukoliko se to od nas bude zahtevalo Zakonom. Pored navedenih prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posećuju. Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naše stranice i omogućili Vam jednostavnije korišćenje, sigurniju i udobniju kupovinu.

Kolačići (COOKIES):
Ova stranica koristi kolačiće – male tekstualne datoteke koje se stavljaju na vašu mašinu kako bi pomogli sajtu da pruže bolje korisničko iskustvo. U principu, kolačići se koriste da zadrže korisničke preferencije, čuvaju informacije o stvarima kao što su korpe za kupovinu i pružaju anonimne podatke o praćenju aplikacijama trećih lica kao što je Google analitika. Po pravilu, kolačići će učiniti vaše iskustvo pretraživanja bolje. Međutim, možda biste više želeli da onemogućite kolačiće na ovoj lokaciji i na drugim serverima. Najefikasniji način da to učinite je da onemogućite kolačiće u vašem pregledaču. Predlažemo konsultaciju odeljaka za pomoć u vašem pregledaču ili pogledajte veb lokaciju O kukijima koja nudi smernice za sve moderne pregledače.

Ukoliko imate nalog i prijavite se na ovo veb mesto, postavićemo privremeni kolačić za određivanje da li vaš pregledač veba prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se nakon vašeg zatvaranja pregledača veba.

Kada se prijavite, takođe ćemo postaviti nekoliko kolačića da bismo sačuvali vaše informacije prijavljivanja i vaše izbore prikaza ekrana. Kolačići prijavljivanja traju dva dana, a kolačići mogućnosti ekrana traju godinu dana. Ukoliko izaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dve sedmice. Ukoliko se odjavite sa svog naloga, kolačići prijavljivanja biće uklonjeni.

Zaštita privatnosti korisnika:
U ime vlasnika sajta FERMINI.RS (https://fermini.rs/) obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/ kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u FERMINI.RS odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Ugnežđeni sadržaj sa drugih veb mesta:
Članci na ovom veb mestu mogu da sadrže ugnežđeni sadržaj (npr. video snimke, slike, članke, itd). Ugnežđeni sadržaj sa drugih veb mesta se ponaša na potpuno isti način kao da je vaš posetilac posetio drugo veb mesto.

Ta veb mesta mogu da prikupe podatke o vama, koriste kolačiće, ugnezde dodatno praćenje od strane treće strane i nadgledaju vašu interakciju sa tim ugnežđenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije sa ugnežđenim sadržajem ukoliko imate nalog i prijavljeni ste na to veb mesto.

Kolačići sa trećih sajtova:
Na ovom sajtu koristimo Google Analytics za prikupljanje anonimnih statističkih informacija. Google Analytics i Google Adsense (naši oglašivači) koriste kolačiće. Za više informacija pogledajte Google-ovu politiku privatnosti.
Takođe, ovde koristimo plugin društvene mreže Facebook koji takođe koristi kolačiće. Pogledajte Facebook politiku privatnosti za više ionformacija o tome (da biste videli Facebook politiku privatnosti treba da imate otvoren Facebook nalog).

Sa kim delimo vaše podatke:
Vaše podatke ne delimo ni sa kim, koristimo ih isključivo u svrhu analize za poboljšanje kvaliteta sadržaja na našem sajtu.